Opis rada udruženja

Kroz višegodišnju praksu klub udruženja za pravilan način života i prevenciju se specijalizovao u aktivnostima kontrole težine i u klubu se okupljaju grupe podrške u programu nazvanom "Izazov kontrole težine". Takodje je moguce imati personalizovan tretman van grupe.
Sve se odvija u prelepom ambijentu i pozitivnoj atmosferi članova kluba. Teme razgovora odnose se na ishranu, fizičku aktivnost i smisleno provedeno slobodno vreme u službi dobrog zdravlja.
Program je namenjen osobama koje imaju višak masti u telu sa i bez viška kilograma, oba pola i uzrasta, od 18godina zivota. Ne radimo sa decom,ali je uključenjem članova porodice u program primećen ogroman posledični rezultat i u zdravlju dece iz istog domaćinstva. 
Obavezni delovi programa su:
1. higijenski dijetetski režim ishrane,uključujući i upotrebu zamenskih obroka po zelji

u "kritičnim" delovima dana, kada je nemoguće imati zdrav obrok
(na poslu,i saobraćaju,ujutru,uveče.....)

2. metabolički fitness - kojim udruženje,uz pomoc prof .Alessandro Canepa koji volontira u programu,uči naše članove,i daje mogucnost učešća na grupnim časovima na otvorenom,u sali ili na bazenu,ali i radu od kuće, samostalno uz pomoc beleški koje svaki član dobija tokom programa

3. edukacija - časovi o ishrani,praktične radionice,seminari 

napomena: svakoj osobi koja ima BMI preko 30, radi se test opterećenja  u organizaciji lekara Udruzenja za medicinu sporta Srbije , zbog izraženog faktora rizika za kardiovaskularna oboljenja i ostala stanja koja nosi sa sobom gojaznost

 Program daje izuzetno dobre rezultate kako u skidanju kilograma,tako i u održavanju novostečenih rezultata tokom  celoga zivota promenom navika i usvajanjem novog stila života. 
Rezultati su predstavljeni na
 PETOM KONGRESU MEDICINE SPORTA I SPORTSKIH NAUKA SRBIJE 6-7.decembra 2012 god u Beogradu i u knjizi " Metabolički fitnes "
 Pozivamo vas da nas kontaktirate i upoznate kako naš rad tako i članove Udruzenja i njihove rezultate.
  Sa poštovanjem,
Sanja Canepa
Osnivač i Predsednik udruženja
tel:060/0282007

Comments